diumenge, 3 de juny del 2012

Pollastre amb verdures

Es un plat molt típic per els convidats a casa es prepara molt ràpidament.

Ingredients:

500 grams de pollastre tallat a quarts
500 grams de carxofes
500 grams de pèsols
250 grams de pastanagues
1 ceba
2 tomàquets madurs mitjans
2 culleres grans de julivert tallat i picat
2 culleres grans de pebre negre triturar
1 cullereta se colorant alimentari
mig got de oli d’oliva
poca sal
1 tassa d’aigua
brou de pollastre o de carn

Preparació:

El pollastre el rentem amb vinagre i sal i es posa a la olla i el fregim durant 5 minuts. Posem el tomàquet triturat o es pot utilitzar salsa de tomàquet, s’afegeix la ceba i es deixa  coure durant 3 minuts afegim les especies , es remou be i es deixa coure 5 minuts per tal de que el pollastre agafi el gust de les especies . Hi afegim l’aigua i  el brou de pollastre, es deixa durant 1 quart d’hora.

Mentre es cou es pelen les carxofes i es tallen la part inferior la que s’utilitzarà, i les pastanagues tallades per lameitat.
Quan ja ha passat el temps a l’olla s’afegeix les carxofes i  els pèsols i deixem coure 20 minuts més tambe es posa el brou de pollastre, tancat amb la tapa per tal de no perdre el vapor. Quan el pollastre ja està cuit el posem al plat sempre al centre ( s’utilitzen molt sovint els plats típics marroquins) i la salsa o suc al voltant del pollastre i decorat amb la verdura, moltes vegades s’utilitza la pastanaga com a verdura però tots tenim el nostre propi gust.
També es pot decorar amb olives o patates fregides. Bon profit !!
Kaab logzal                                

Per la massa:

500 grams de farina
un ou
mig got gros de mantega fosa
mitja cullereta de sal
2 culleres d’aigua de flors
un got petit d’aigua


Per els ingredients:

1 kg d’ametlles bullides en aigua
500 grams de sucre
mitja cullera de canyella
mig got petit de  mantega fosa
5 culleres d’aigua de flors

Preparació:

En un bol posem la farina i dibuixem un forat on avocarem els ous, la mantega, la sal, l’aigua de flors i  l’aigua. Barregem be fins a obtenir una massa. Desprès fem boletes a mida de la mà, i deixem reposar tapat amb paper de plàstic per embolicar.

Mentrestant anem preparant els ingredients, pelem les ametlles i les sequem be, les triturem i afegim el sucre, la canyella, la mantega l’ aigua de flors, triturar fins obtenir una massa d’ametlles. Les boles de massa s’aplanen fins a tenir una massa molt fina, s’agafa un tros de la massa d’ametlles i es fa una mena de cigar de 8 cm de llarg, es situa en mig la capa fina de massa i es dona una volta es dona la forna de lluna, es talla la massa sobrant amb un ganivet fins al límit de la massa. En una safata s’unta amb oli i se situen les llunes, es posa al forn fins a tenir un color daurat.




 
 






dissabte, 2 de juny del 2012


La harcha un pa dolç

De harchas marroquines en trobem de molts tipus unes de dolçes i d’altres de salades. molt tipique en el ramadà. Per poder preparar aquest tipus de pa dolç i daurat s’ha de seguir les instruccions que es posen a continuació, una mica de paciència i tot sortirà molt be J

Aquest pa es sol menjar amb mel o posar-hi mantega o menjar sense posar-hi res, tot es molt bo i sempre amb el te davant.




Els ingredients:

-La  farina s’utilitza la sèmola fina 500 grams( que es pot trobar en qualsevol carniceria marroquina)

-2 culleres de mantega

- un got d'aigua

-mig got de llet

- mitja cullera de sal

-2 culleres de sucre

-una bosseta de llevat amb pols( vainilla per a galetes)

-una cullera de llevat de pa

- oli de girasol

finalment per decorar s’utilitza la sèmola gruixuda





Preparació:

primer es barregen els següents ingredients en un bol, la sal el llevat de pa l'oli ,vainilla el sucre i la farina, es pot posar directament la mantega o primer fondre-la en una cassola. Barrejar tot molt be fins que es te una pasta mentre estiguem barejant anar afegint aigua, fer boletes de mida de les mans i posar-les en una safata amb una mica sèmola gruixuda. Es deixen reposar una mica entre 20 i 25 minuts. les boletes es remouen en la sèmola i esposa la paella a  escalfar , i es posen les masses aplanant per donar forma. Un cop ja estiguin per una banda daurades es donen la volta i ja esta preparat. Sempre es pot posar mel mantega o altres que preferim.

divendres, 4 de maig del 2012

EL BAGHRIR CREPS MARROQUINES






El baghrir  és un crep típic de la zona del Marroc. Té la particularitat, de que el seu aspecte és com una bresca d' abelles, tan esponjós que té una enorme quantitat de foradets d' un sol costat (la cara superior), la part de baix del crep és plana. Sol ser fet amb sèmola sola o amb una barreja de farines i llevat.
Se sol servir en general calent acompanyat amb mel, fruites, crema, mantega, etc. ja sigui en l' esmorzar o com a postres. Els forats del crep permeten retenir la salsa amb la que se serveixi, per exemple si utilitzéssim mel, s' omplirien les cavitats de mel, i donarien un sabor molt dolç a les creps.





 Pel que fa als ingredients, es necessita:

-1 Tassa de sèmola fina
-1 / 2 tassa de farina
-1 Culleradeta de sal
-2 gots  d' aigua tèbia
-2 Culleradetes de llevat per coure( llevat de pa)
-1 Culleradeta de sucre en pols

 
Preparació:

Una vegada que els ingredients són preparats a taula haurem començar:

En un bol barregem la farina de sèmola, farina,  
sal i tots els altres ingredients. Barrejar aquesta mescla  
amb aigua calenta mentre anem afegint l' addició del llevat,
 que es va diluint en una mica d' aigua calenta, i el sucre.  
Reserva la crema obtinguda i deixar  que reposi durant una hora.  
Just abans de cuinar, remenar el líquid amb una cullera.  
En una paella calenta, aboqui la quantitat d' una cullera  
petita de crema i cuinar la truita només la part inferior sense necessitat de girs, quan veiem que ja s’ha augmentat el nombre de foradets cal donar una ullada per la part inferior, per si te un color daurat, si és el cas treure’l , mai s`ha de girar per la cara superior. Cal saber que el primer cop en provar de fer-ho mai surt però practicant sempre es pot aprendre. Un cop cuit, servir acompanyat de mantega de mel i fosa, l' oli d' oliva, o xocolata, cadascú te el seu propi gust.

Endinsa 't al món de la pastisseria

BRIOUATES D'AMETLLA COBERTES DE MEL
 

Ingredients:

   250 g d' ametlles pelades
   250 g de sucre en pols

   1 llimona
   2 ous petits
  10 cl. d 'aigua de tarongina  

 Preparació dels  briouates:
 
16 fulles de bric
30 cl d' oli de gira-sol
75 g de llavors de sèsam torrades, mel
  
  -xarop de:
     250 g de sucre en pols
    15 unces d' aigua  suc d'1 llimona
     aigua de tarongina
    1 cullerada de mel líquida clara


Preparació:

Per preparar la recepta briouates d’ ametlles recoberts amb mel:

En primer lloc preparem el massapà amb antelació. Si utilitzeu les ametlles amb la pell, submergir-los per primera vegada en una olla gran amb aigua bullint i retirar del foc immediatament.

Deixi reposar de 3 a 5 minuts i després buidar les ametlles. Deixeu que es refredi breument i després podar pessics entre el polze i el dit índex, de manera, que es separen l’ametlla i la seva pell. Si deixa massa fred, la pell s' asseca de nou i s' adhereixi a les ametlles.

La nit anterior, rentar i escórrer les ametlles blanquejades. Eixugui amb tovalloles de paper, col·locar en un drap net i deixar assecar un parell
d' horesEs molen en una pols fina en un bol, barrejar i triturar de nou.








Ratlleu finament la pela de llimona i afegir la pols d' ametlles. A continuació, afegiu els ous i l' aigua de tarongina, barregi bé, després pastar el massapà amb les mans fins que es barregin. Formi en boletes de massapà i aixafeu una mica: que ha de ser de 3 cm de diàmetre i 8 mm de gruix.

Preparació dels  briouates:
 
Tall cada full de bric en tres bandes de 5 cm d’ample. Retallar
un extrem en un quadrat i l altre en un angle. Corre abans que una tira de massa, deixa caure una pilota a prop del tauler d' ametlla el costat vertical, doblegar la massa sobre la bola i continuar a doblar en una direcció, després l’altre, per formar un triangle, a dalt en l’altre extrem.




Per tancar el briouate, inseriu la punta en un plec de la massa tan a prop d' un sobre obert. Reserva els briouats en una font mentre es preparen i un bon acompliment fins que tota la massa de massapà i el tall.

En aquest punt es pot congelar briouats en un recipient de plàstic.  Si es fregeixen immediatament, amb oli de gira-sol  i deixeu que agafin el color daurat mes o menys de  2 a 3 minuts per costat, fins que estiguin daurades i cruixents.

Escórrer sobre paper de cuina. Preparar el xarop: evoca en una cassola, el sucre, la mel i l' aigua. Remou a foc mitjà fins dissoldre el sucre. Reduir
la calor i cuinar suaument durant 10 minuts. Afegir el suc de llimona, remenar i cuinar altres 10 minuts a foc molt baix.

Retirar del foc, afegir l 'aigua de tarongina i barrejar bé. El xarop no ha d' enfosquir o que faci grumolls també.

Una vegada que tots els briouates  s' escalfen  i es fregeixen, deixeu-los remullar en almívar calent. Retirar amb una escumadora i poseu en un plat de servir. Es pot empolvorar amb sèsam torrat abans de servir amb un te a la menta.



 
Briuates omplerts d' ametlles