divendres, 4 de maig del 2012

Endinsa 't al món de la pastisseria

BRIOUATES D'AMETLLA COBERTES DE MEL
 

Ingredients:

   250 g d' ametlles pelades
   250 g de sucre en pols

   1 llimona
   2 ous petits
  10 cl. d 'aigua de tarongina  

 Preparació dels  briouates:
 
16 fulles de bric
30 cl d' oli de gira-sol
75 g de llavors de sèsam torrades, mel
  
  -xarop de:
     250 g de sucre en pols
    15 unces d' aigua  suc d'1 llimona
     aigua de tarongina
    1 cullerada de mel líquida clara


Preparació:

Per preparar la recepta briouates d’ ametlles recoberts amb mel:

En primer lloc preparem el massapà amb antelació. Si utilitzeu les ametlles amb la pell, submergir-los per primera vegada en una olla gran amb aigua bullint i retirar del foc immediatament.

Deixi reposar de 3 a 5 minuts i després buidar les ametlles. Deixeu que es refredi breument i després podar pessics entre el polze i el dit índex, de manera, que es separen l’ametlla i la seva pell. Si deixa massa fred, la pell s' asseca de nou i s' adhereixi a les ametlles.

La nit anterior, rentar i escórrer les ametlles blanquejades. Eixugui amb tovalloles de paper, col·locar en un drap net i deixar assecar un parell
d' horesEs molen en una pols fina en un bol, barrejar i triturar de nou.








Ratlleu finament la pela de llimona i afegir la pols d' ametlles. A continuació, afegiu els ous i l' aigua de tarongina, barregi bé, després pastar el massapà amb les mans fins que es barregin. Formi en boletes de massapà i aixafeu una mica: que ha de ser de 3 cm de diàmetre i 8 mm de gruix.

Preparació dels  briouates:
 
Tall cada full de bric en tres bandes de 5 cm d’ample. Retallar
un extrem en un quadrat i l altre en un angle. Corre abans que una tira de massa, deixa caure una pilota a prop del tauler d' ametlla el costat vertical, doblegar la massa sobre la bola i continuar a doblar en una direcció, després l’altre, per formar un triangle, a dalt en l’altre extrem.




Per tancar el briouate, inseriu la punta en un plec de la massa tan a prop d' un sobre obert. Reserva els briouats en una font mentre es preparen i un bon acompliment fins que tota la massa de massapà i el tall.

En aquest punt es pot congelar briouats en un recipient de plàstic.  Si es fregeixen immediatament, amb oli de gira-sol  i deixeu que agafin el color daurat mes o menys de  2 a 3 minuts per costat, fins que estiguin daurades i cruixents.

Escórrer sobre paper de cuina. Preparar el xarop: evoca en una cassola, el sucre, la mel i l' aigua. Remou a foc mitjà fins dissoldre el sucre. Reduir
la calor i cuinar suaument durant 10 minuts. Afegir el suc de llimona, remenar i cuinar altres 10 minuts a foc molt baix.

Retirar del foc, afegir l 'aigua de tarongina i barrejar bé. El xarop no ha d' enfosquir o que faci grumolls també.

Una vegada que tots els briouates  s' escalfen  i es fregeixen, deixeu-los remullar en almívar calent. Retirar amb una escumadora i poseu en un plat de servir. Es pot empolvorar amb sèsam torrat abans de servir amb un te a la menta.



 
Briuates omplerts d' ametlles

2 comentaris: