divendres, 4 de maig del 2012

EL BAGHRIR CREPS MARROQUINES






El baghrir  és un crep típic de la zona del Marroc. Té la particularitat, de que el seu aspecte és com una bresca d' abelles, tan esponjós que té una enorme quantitat de foradets d' un sol costat (la cara superior), la part de baix del crep és plana. Sol ser fet amb sèmola sola o amb una barreja de farines i llevat.
Se sol servir en general calent acompanyat amb mel, fruites, crema, mantega, etc. ja sigui en l' esmorzar o com a postres. Els forats del crep permeten retenir la salsa amb la que se serveixi, per exemple si utilitzéssim mel, s' omplirien les cavitats de mel, i donarien un sabor molt dolç a les creps.





 Pel que fa als ingredients, es necessita:

-1 Tassa de sèmola fina
-1 / 2 tassa de farina
-1 Culleradeta de sal
-2 gots  d' aigua tèbia
-2 Culleradetes de llevat per coure( llevat de pa)
-1 Culleradeta de sucre en pols

 
Preparació:

Una vegada que els ingredients són preparats a taula haurem començar:

En un bol barregem la farina de sèmola, farina,  
sal i tots els altres ingredients. Barrejar aquesta mescla  
amb aigua calenta mentre anem afegint l' addició del llevat,
 que es va diluint en una mica d' aigua calenta, i el sucre.  
Reserva la crema obtinguda i deixar  que reposi durant una hora.  
Just abans de cuinar, remenar el líquid amb una cullera.  
En una paella calenta, aboqui la quantitat d' una cullera  
petita de crema i cuinar la truita només la part inferior sense necessitat de girs, quan veiem que ja s’ha augmentat el nombre de foradets cal donar una ullada per la part inferior, per si te un color daurat, si és el cas treure’l , mai s`ha de girar per la cara superior. Cal saber que el primer cop en provar de fer-ho mai surt però practicant sempre es pot aprendre. Un cop cuit, servir acompanyat de mantega de mel i fosa, l' oli d' oliva, o xocolata, cadascú te el seu propi gust.

4 comentaris:

  1. Ohhhhhhhh! meravellós! Els famosos crepès tan bons que portaves quan fèiem alguna festa de fi de curs, ara ho podré fer! Per cert molt bona imatge del bloc! Felicitats companya! :)

    ResponElimina
  2. Recordeu de visitar els blocs dels vostres companys i participar donant opinió, contestant concursos....fent valoracions de les entrades, fent suggeriments, i animeu als vostres companys!!

    ResponElimina
  3. mm... que bona pinta, algun dia podries fer-ne alguna per tota la classe!
    Molt ben fet el blog, ens agrada!

    ResponElimina