diumenge, 3 de juny del 2012


Maqrot de dàtils

Ingredients:

Per la massa de sèmola necessitarem:

250 grams de sèmola fina
250 grams de sèmola gruixuda
1 cullera de sucre
mitja cullereta de sal
1000 grams de mantega fosa
1 got petit d’aigua freda
1 got petit d’aigua de flors
                                                                                                   



Per la massa de dàtils:

200 grams de dàtils o 125 grams de massa de dàtils

mitja cullera de mantega fosa
1 cullera d’aigua de flors
oli de gira-sol
250 grams de mel


maqrots de dàtils

Preparació:

En un bol afegim les dues farines de sèmola, la mantega la sal el sucre, la mantega fosa i barregem be fins obtenir una massa, afegim l’aigua freda i l’aigua de flors i es barreja tot.

Per la massa de dàtils, es pelen els dàtils i es posen a vapor durant 20 minuts, un cop fet s’afegeix ala canyella, la mantega, l’aigua de flors,i es barregen bé fins aconseguir una massa. Quan ja obtenim aquesta massa es dona la forma d’un cigar llarg i de 1 cm de gruix. S’agafa la massa i es fa envoltar al voltant del cigar, es dona la forma d’un rectangle llarg. Quan ja s’hagi donat forma es tallen amb un ganivet romboides,es posen en una safata untada amb oli, i quan ja estiguin cuits i daurats s’afegeix la mel. Molt dolços i sempre amb el té al davant!!!
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada