diumenge, 3 de juny del 2012

Xabakia les galetes per el mes del Ramadà

Xabakia
Aquestes pastes molt típiques i més famoses per el mes del Ramadà,
mai poden fallar a taula, una de les pastes que pots trobar a qualsevol indret del Marroc, gustoses i dolces i amb formes espectaculars.

Per els ingredients:                                          
500 grams de farina
125 gframs de farina de blat
una quarta cullera de sal
125 grams de (jenjlan) cuit i triturat
un quart de got de mantega fosa
3 gots d’oli
mitja cullera de canyella
mig got petit d’aigua de flors
mitja cullera de llevat per a galetes
mitja cullera petita de colorant alimentari natural
rovell de l’ou
es fa un forat a l’ou i s’hi posa a l’interior vinagre
1 got gran d’aigua
oli de gira-sol
1 kg de mel
Per el decorat:
1 got de jenjlan







Preparació:
En un bol afegim les dues farines la sal el jenjlan triturat, la mantega,
l’oli, la canyella,l’aigua de flors, el llevat, el colorant alimentari, el rovell d’ou,
el vinagre de l’ou( com s’ha explicat) i es barreja tot amb aigua. Es remou la massa fins a aguantar-se, es fan boletes, i s’aplanen fent una massa fina.
Es tallen quadrets de 8cm de costat utilitzant ganivet rodons( sempre sobre una superfície amb farina) Desprès es fan quatre talls sense passar del quadrat , es passen els tres dit per sota dels talls i es fan un encreuament entre ells els filaments laterals passen per sota i els del mig fa la volta. D’aquesta manera fins a tenir tots els quadrats complerts. En una paella es posa l’oli calent i es fregeixen per les dues bandes. Un cop cuites, es banyen en mel i es colen en un colador, i es decora amb jenjlan.
 



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada